Blog

Az apák is tesznek újévi fogadalmat

2021.01.20 10:31
Az apák is tesznek újévi fogadalmat

Te ki tudsz tartani az újévi fogadalmad mellett? – kérdeztem meg Tibit a minap, de szerinte már a kérdés is sértő, és ez fel sem merülhetne bennem. Egy apa ugyanis erős, amolyan igazi harcos, Tarzan, Forma 1-es pilóta és mágus is egyben, és ha elhatároz valamit, akkor azt véghez is viszi. Ezek után már csak óvatosan kíváncsiskodtam, hogy egyébként tényleg tett-e újévi fogadalmat, és ha igen, mi a helyzet velük így, majd három hét után?

Hogyan tartanak ki az apák az újévi fogadalom mellett?

Az apák újévi fogadalma sok mindenről szólhat. A legáltalánosabbak az alábbiak:

  • Több pénzt fogok keresni, de
  • nem fogok állandóan dolgozni és
  • sokat leszek a szeretteimmel.

Ha te is ebben a világban élsz, akkor tudod, hogy amiatt a bizonyos mókuskerék miatt az ilyen jellegű fogadalmak hamar a feledés homályába vesznek. Gondoltam, hogy Tibi is valami ilyesmikre gondolhatott szilveszterkor, de tévedtem.

 

Ha elmondod a kívánságod, nem teljesül

Tévedtem bizony, mert miután – csak félig komolyan – feltettem az ominózus kérdést, a válasz hallatán melegség töltötte el a szívemet. Bár az is igaz, hogy eltelt némi idő, mire Tibi elárulta a titkát. Rendesen győzködnöm kellett, hogy ez nem kívánság, amely nem teljesül, ha elmondja, hanem egy újévi fogadalom, amelynek a betartása tulajdonképpen csak rajta múlik. És különben is, nőből vagyok, kíváncsi vagyok, meg lécci, lécci, lécci.

Még a Katalinka macikat és nyuszikat is bevetettem, sőt Bárika sem maradt parlagon az akcióban, hogy megtudjam, mi apa újévi fogadalma. A válasz pedig, ahogy már írtam, meglepett. Mert nem a pénzről, hanem valami teljesen másról szólt.

 

Apa újévi fogadalma

Tibi azt mondta, idén óvatosan fogalmazott, amikor összeírta a terveit, céljait, fogadalmait. A fókusz nála idén két területen lesz:

  • az egészség és
  • a béke területén.

Apaként úgy szeretné megtalálni a család és munka közötti ideális egyensúlyt, hogy ritmust ad az életünknek, amelynek köszönhetően sokkal több idő jut a játékra, mint a munkára. Ennek következtében pedig mindannyian sokkal kiegyensúlyozottabbak, nyugodtabbak, békésebbek és igen, egészségesebbek is leszünk. Ennek megvalósítása persze nem könnyű, de már maga az út is nagyon értékes. Ezen az úton a fizikai egészségünk megőrzése is rengeteget számít, ezért Tibi komolyabban akarja venni a sportot is.

Én ennek személy szerint csak örülni tudok, mert látom magam előtt, ahogy boldogan, sokat nevetve játszunk a gyerekekkel nap mint nap és közben a Katalinka is megédesíti a pillanatinkat.

Reméljük, a tiédet is. Ha még nem ismered minden édes figuránkat, vagy éppen fotóstúdióba, bölcsödébe, óvodába keresel játékot, kiegészítőt, nézz körül a webshopunkban. Utána pedig mindenképp kérdezd meg a párodat, ő milyen újévi fogadalmat tett. Lehet, te is meglepődsz majd.