Blog

Karácsonyi ajándékok máshonnan nézve

2020.12.18 11:09
Karácsonyi ajándékok máshonnan nézve

Nem irigyeljük a mai korban élő szülőket, főleg most, a karácsonyi ajándékok „beszerzésének” idején. A világunk minden percben, sőt pillanatban azt üzeni, hogy halmozzunk, vásároljunk és borítsuk be a gyermekeinket is tárgyakkal. Furcsa lehet ezt éppen tőlünk, a Katalinka tulajdonosaitól olvasnod, hiszen mi is termékeket kínálunk: játékokat, macikat, nyuszikat, bárikát. De a kettő mégsem zárja ki egymást.

Karácsonyi ajándékok vagy inkább valami más kerüljön a fa alá?

Három gyermekünk van, és nagyon jól látjuk, mennyire nehéz ma jó szülőnek lenni. Hiszen a szívünk mélyén mi is azt tennénk, amit bárki más:

  • felvásárolnánk a fél világot a gyerekeknek,
  • megvennénk nekik mindent, amit csak szeretnének és
  • állandóan azon lennénk, hogy a vágyaikat lessük.

De jó lenne? Nekünk, szülőknek valószínűleg azért igen, mert nem éreznénk lelkifurdalást, hogy sokat dolgozunk, hogy nem tudunk velük lenni 0-24-ben és hogy a stresszes felnőttlét esetleg rájuk is kihat. De ezek az érzések rólunk szólnak és nem a gyermekekről! Hiszen mire is van egy gyermeknek inkább szüksége?

  • Karácsonyi ajándékok tömkelegére vagy anya és apa biztonságot nyújtó közelségére?
  • Csilivili dekorációkra a gyermekszobában vagy letisztult, nyugalmat árasztó közegre?
  • Állandó pörgésre, forgatagra maga körül, vagy szeretetre és meghittségre?

Ne hidd, hogy azért, mert a gyermek kicsi, éjjel-nappal nyüzsgésre vágyik! Gondold csak végig, milyenek a gyerekek.

 

 

Milyen karácsonyi ajándékokra van szüksége a gyerekeknek?

A gyerekek tele vannak energiával, folyamatosan jár a szájuk (hiszen extra fontos közlendőjük van a nap minden percében), állandóan játszanának és ha tehetnék, le sem szakadnának rólad.

De látod, miről szól ez az egész? Nem a karácsonyi ajándékokról, nem a vagyonokért megvásárolt környezetről, hanem arról a kapcsolatról, amely gyermek és szülő között kialakulhat:

  • a te figyelmedet vágyják,
  • a te ölelésedre szomjaznak és
  • a te idődet kérik minden pillanatban.

Még éjszaka is, amikor alszanak.

A Katalinka ezért készít olyan játékokat, amelyek megnyugtató társai, barátai lehetnek a gyermekeidnek. Hiszen bárhogy is szeretnénk, nem lehetünk velük minden percben, de egy névre szóló macival, nyuszival, bárikával, vagy a kisebbeknek készült címkekockákkal, rágókákkal oldhatjuk a szorongásukat.

Karácsonykor pedig ez a legfontosabb: szorongás- és stresszmentes környezetet teremteni akár – ha úgy adódik – egyetlen egy ajándékkal.

Te mit gondolsz? Megvalósítható ez még a 21.században?

Ha igen, Nézz körül a Katalinka webshopban, ahol prémium minőségű termékek közül válogathatsz. Ha kérdésed van, írj nekünk itt vagy a Facebook-oldalunkon keresztül.