Blog

Így lett a neve, Katalinka - baby products

Németh Krisztina
Németh Krisztina
2019.07.04 19:24

Kalatinka – baby products.

Mi a blogom nevének jelentése? Ez a következő témája a bloggerképző 30 napos kihívásának. Nos mivel az én blogom neve maga a márkám neve, így arra gondoltam elmesélem a névadásának a történetét...

 

Kalatinka – baby products.

Mi a blogom nevének jelentése? Ez a következő témája a bloggerképző 30 napos kihívásának. Nos mivel az én blogom neve maga a márkám neve, így arra gondoltam elmesélem a névadásának a történetét.

Rossz névválasztás

Amikor elkezdtem 2015. szeptemberében a vállalkozásomat, akkor még a Katalinka – baby products nem létezett.  A keresztnevem és a textil szó kapcsolatából kreáltam egy szót, Kritex. Juj. Ezzel a névvel indítottam az egészet. Egyébként végig azt érzetem, hogy ez nem az igazi. Túl rideg volt a babás vonalhoz. Emlékeztek, múltkor írtam arról, hogy kezdetben nem indult úgy, ahogy elképzeltem, és ezért inkább egy dekorációs-ajándékos vonalon vittem tovább (ide kattintva visszaolvashatod, ha lemaradtál). Észszerűnek tűnt, hogy ketté veszem dolgot, hiszen teljesen különböző célcsoport. Így lett Kritex decor és Kritex baby. Ez utóbbit kb. egy évre teljesen parkolópályára tettem. És mikor visszatértem a névre szóló címkekocákkal akkor azt a Kritex baby oldalon mutattam meg. El is készült pár kocka még ezzel a márkajelzéssel. De annyira idegennek éreztem…

Új név kellene

Sokat agyaltam azon, hogy lehet-e, érdemes-e nevet változtatni? De ha már meglépem, akkor nagyon nem mindegy, hogy mi lesz az új név. Hiszen nem célszerű össze-vissza változtatni a márkanevet.

Az volt az érzésem, hogy valami kedves név kell. Valami állatkát tudtam volna elképzelni. Na igen, de ez egyáltalán nem olyan egyszerű, mint hinnénk. Ugyanis az összes lehető kedves, cuki állat neve már foglalt. Magyarul is és angolul is. Foxy, bunny stb. mind kilőve. Sorra írogattam be a „jobbnál jobb” ötleteimet a Facebook keresőjébe vagy a Goolge-be, mindből volt legalább egy, ha nem több.

Megvan!

Akkoriban készült oviba menni a kisebbik fiam. Már tudtuk, hogy a katica csoportba fog járni, és hogy jobban rá tudjon hangolódni, így nálunk minden a katicákról szólt. Tele volt a lakás katicabogaras mütyürökkel.  És egyszer csak beugrott az isteni szikra: Katalinka... Következő lépés persze az volt, hogy lecsekkoljam létezik-e katalinka.hu domain, a facebookon van-e márka Katalinka névvel? És nem volt! Nem volt mit tenni, ez lesz és kész, nem keresek tovább, megtaláltam a legjobbat! Gyorsan átírtam a facebook oldalamat, azonnal lefoglaltam a katalinka.hu-t (bár maga a weboldal csak jóval utána készült el). Még aznap este elkészítettem hozzá a logómat, amin kicsit később picit igazítottam, hogy még tökéletesebb legyen.

Ünnepelj velem!

És ennek már két éve. Egészen pontosan júl. 15.-én lesz a Katalinka – baby products szülinapja. Ezalkalomból szeretném, ha velem ünnepelnétek azon a héten. Ezen a linken található az esemény: https://www.facebook.com/events/2077200165741756/ Ünnepeljetek velem!